Međunarodni zimski festival dečije rekreacije

00020001

Festival, čija je osnovna ideja ZDRAVLJE, ZNANJE, ZABAVA, je namenjen deci uzrasta od 10 do 15 godina, koji će sa timom animatora učestvovati u nizu sportsko-rekreativnih, kulturoloških, edukativnih, zabavnih i turističkih sadržaja.

Festival je organizovan na Divčibarima, Tari i Zlatiboru, a od 2016. godine se organizuje na Kopaoniku u hotelu Junior Brzeće.

Festival se organizuje 22. put, u periodu od 23.-29.2.2020 godine i osmišljen je kao ekipno sportsko-rekreativno druženje, rekreacija i takmičenje.

Ekipu  čini osmoro do dvanaestoro dece (devojčica i dečaka i jedan nastavnik ili vođa grupe), a može se prijaviti i više ekipa.

Pojedinačno učešće u svakom od ponuđenih programa se boduje za ekipni plasman.
Svaki učesnik Festivala prvog dana dobija identifikacionu karticu sa svojim brojem za evidentiranje učešća u programima, koji se zbrajaju za bodovanje uspega ekipe.

Festivalski program obuhvata sportsko-rekreativne sadržaje na snegu i sportskim terenima, edukativne i kreativne radionice i večernje zabavne aktivnosti:
Pozdrav suncu – jutarnje razgibavanje, alpsko i nordijsko skijanje, krplje, kliskanje, aerobik na snegu, odbojka sa pilates loptama, nadvlačenje konopca, frizbi, badminton, fudbal na snegu, snežne trojke, odbojka na snegu, vajanje figura od snega, pešačke ture „Upoznajmo Kopaonik“, orijentacione igre, potraga za blagom, igre bez granica.
Popodnevni program (u zatvorenom prostoru):pikado, kreativne radionice, šah, streličarstvo, folklorne radionice i ekološka edukacija, kvizovi, turniri u stonom tenisu, likovna radionica, kontakt klub za nastavnike.
Mogu se posebno organizovati i odlasci do centra Kopaonika.
Večernji program.

Galerija slika - https://www.facebook.com/pg/SportzasveBeograd/photos/?tab=album&album_id=1806762139384827